Problem with Blend

Topics: Windows 8 Xaml
Mar 23, 2012 at 7:37 PM

Hello,

 

When trying to open the project in blend (or visual studio designer) to see how the player looks I get the following error:

 

System.IO.DirectoryNotFoundExceptionCould not find a part of the path 'C:\Users\Qch\AppData\Local\Microsoft SDKs\Windows\v8.0\ExtensionSDKs\Microsoft.SmoothStreaming.Client.SDK\1.0\Redist\CommonConfiguration\Neutral'.   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)   at System.IO.FileSystemEnumerableIterator`1.CommonInit()   at System.IO.FileSystemEnumerableIterator`1..ctor(String path, String originalUserPath, String searchPattern, SearchOption searchOption, SearchResultHandler`1 resultHandler, Boolean checkHost)   at System.IO.Directory.EnumerateFiles(String path, String searchPattern)   at Microsoft.Expression.Utility.IO.AccessService.DirectoryEnumerateFiles(String path, String searchPattern)   at Microsoft.Expression.HostUtility.ResourceIndex.SdkIndexLocator.<get_IndexFilePaths>d__0.MoveNext()   at Microsoft.Expression.HostUtility.ResourceIndex.ProjectResourceIndexManager.GenerateResourceIndexConfig(String path)   at Microsoft.Expression.HostUtility.ResourceIndex.ProjectResourceIndexManager.GenerateConfigurationFiles(String indexDirectory, String configurationDirectory, Int32 version)   at Microsoft.Expression.HostUtility.ResourceIndex.ProjectResourceIndexManager.StartUpdateInternal()   at Microsoft.Expression.HostUtility.ResourceIndex.ProjectResourceIndexManager.StartUpdate()   at Microsoft.VisualStudio.ExpressionHost.HostServices.HostProject.Microsoft.Expression.HostUtility.AppPackage.IPackagedIsolationTarget.PreparePackageForActivation()   at Microsoft.Expression.HostUtility.Platform.TailoredDomainFactory.CreateDesignerProcess(String applicationPath, String clientPort, Uri hostUri, IDictionary environmentVariables, Int32& processId, Object& processData)   at Microsoft.Expression.DesignHost.Isolation.Primitives.ProcessDomainFactory.ProcessIsolationDomain..ctor(ProcessDomainFactory factory, IIsolationBoundary boundary, AppDomainSetup appDomainInfo, FrameworkName targetFramework, String identifier)   at Microsoft.Expression.DesignHost.Isolation.Primitives.ProcessDomainFactory.CreateIsolationDomain(IIsolationBoundary boundary)   at Microsoft.Expression.HostUtility.Platform.TailoredDomainFactory.CreateIsolationDomain(IIsolationBoundary boundary)   at Microsoft.Expression.DesignHost.Isolation.Primitives.IsolationBoundary.Initialize()   at Microsoft.Expression.DesignHost.Isolation.Primitives.IsolationBoundary.CreateInstance[T](Type type)   at Microsoft.Expression.DesignHost.Isolation.IsolatedExportProvider.Initialize()   at Microsoft.VisualStudio.ExpressionHost.Services.VSIsolationService.CreateExportProvider(IIsolationTarget isolationTarget, ICatalogFactory catalogFactory, IExportFilter filter)   at Microsoft.Expression.DesignHost.Isolation.IsolationService.CreateLease(IIsolationTarget isolationTarget)   at Microsoft.Expression.DesignHost.IsolatedDesignerService.CreateLease(IIsolationTarget isolationTarget, DesignerServiceEntry& entry)   at Microsoft.Expression.DesignHost.IsolatedDesignerService.CreateDesignerViewInfo(IIsolationTarget isolationTarget, IHostSourceItem item, IHostTextEditor editor, CancellationTokenSource cancelSource)   at Microsoft.Expression.DesignHost.IsolatedDesignerService.<>c__DisplayClass1b.<CreateDesigner>b__19()   at System.Threading.Tasks.Task`1.InnerInvoke()   at System.Threading.Tasks.Task.Execute()

Also, when trying to view the Style resource for the MediaPlayer, or any other control, Blend shows big white message :

 

"Design view is unavailable for x64 and ARM target platforms becauase document contains custom elements". Changing target platform to x86 seems to fix the problem, but, not all styles can be loaded, all sort of parse errors come up :(

 

Is there something I forgot to install?

Coordinator
Apr 13, 2012 at 1:37 AM

Qch, we are still working on resolving various Blend issues; however, this does not affect runtime as you probably already discovered. Additionally, right now the sample project has a dependency on the Smooth Streaming SDK which in the beta only support x68 and x64... which is why you are seeing the note about x64 and ARM.

Hope to have this all resolved soon, Tim

Apr 23, 2012 at 7:38 PM

Thank you!

Sep 26, 2012 at 7:45 PM

Any idea if this has been resolved yet?  It's really making it difficult to design my app without Blend.